Berekeningsblad - Vergelijkingsregister Margeregeling

€5+
0 ratings

De margeregeling voor tweedehandsgoederen (bv.: autoverkopers, antiquairs, …) lijkt in eerste instantie gemakkelijk te zijn: de meeste goederen zijn aan 21% (op kunstvoorwerpen na), je moet enkel BTW betalen op het bedrag dat de aankopen overschrijdt in een kwartaal en verder is er niets aan … of toch?

Combineer dan de margeregeling maar eens met de uitvoer van goederen en/of intracommunautaire leveringen! Zoals je weet moet export voorkomen in rooster 47 van de BTW aangifte, dit betekend dus dat de BTW verschuldigd zal zijn in het buitenland, door de medecontractant (dit is om de uitvoer te stimuleren).

Wie een uitgebreid boekhoudpakket heeft zal hiervan weinig merken: alles gebeurd in principe automatisch, ook het vergelijkingsregister. Maar wie een investering in een duur pakket niet aankan zal al snel gehouden zijn tot manuele berekeningen.

De moeilijkheid van de berekening van de BTW over de marge ligt hem vooral in het laatste kwartaal van het kalenderjaar waar moet nagegaan worden hoeveel er uiteindelijk verkocht is, welke bedragen betrekking hebben op de Belgische BTW, hoeveel BTW er reeds betaald werd en hoeveel BTW er nog moet voldaan worden.

Dit moet eenvoudiger kunnen, en zo was het ‘berekeningsblad voor de margeregeling‘ geboren. Dit eenvoudige rekenblad in Excel maakt het proces van de berekening veel gemakkelijker. Nog nooit heeft u zo snel een goed vergelijkingsregister gehad.

Nadat het product werd toegevoegd aan de winkelwagen, kunt u verder afrekenen.Buy this

Je hebt onmiddellijk toegang tot de download

Bestandsformaat:
.xlsx
Grootte:
24.7 KB
€5+

Berekeningsblad - Vergelijkingsregister Margeregeling

0 ratings
Buy this